Verlichting

Verlichting kies je niet zomaar.

1. Led verlichting

Led verlichting heb je tegenwoordig in alle formaten.

Van klein tot groot. Van modern tot rustiek.

Deze retro lampen zijn ook ledlampen , Dankzij hun vormgeving lijkt het net alsof het gloeilampen zijn.

Als sfeer verlichting zijn deze uiterst geschikt.

De spotjes 12V en 230V passen in de standaard in en opbouw armaturen.

Lampen met speciale vorm of lampvoet zijn nu ook verkrijgbaar in led Zoals de AR111 vervanger.

De Ledlampen verbruiken gemiddeld 10 x minder stroom dan een halogeen lamp. De levensduur van de lamp ligt ook vele malen hoger waardoor je niet  enkel bespaard door minder te verbruiken.

Het schakelvermogen van de ledlamp (het aantal keer dat ze aan/uit mag gezet worden) ligt ook veel hoger dan bij gloeilampen of spaarlampen.

2. Sfeer verlichting

Bij sfeer verlichting is het de bedoeling een bepaalde sfeer te creëren of om één of meerdere voorwerpen uit te lichten. Hierbij kijken we voor een armatuur dat bij het interieur, de omgeving en het budget van de klant past.

3. Nuts verlichting

Nuts verlichting kies je niet zomaar hier is het de bedoeling om een bepaalde ruimte te verlichten.

De ene ruimte heeft andere vereisten dan de andere. In een hall zal er bijvoorbeeld minder licht nodig zijn dan in een atelier, omdat er daar nauwkeurig moet gewerkt worden. Hier dient men ook op de kleur van het licht te letten, een te wit of te geel licht kan storend zijn. Op plaatsen zoals bureaus kan een verkeerde kleur van licht voor hoofdpijn zorgen bij gevoelige mensen. Bij speciaalzaken dient er op gelet te worden dat hun product goed naar voor komt. Zo kies je bijvoorbeeld als een slager voor een wit licht in de koeltoog omdat het vlees met een geel licht er bruiner uit ziet en zo minder vers zou kunnen lijken.