Verwarming

1. Accumulatoren

Bij elektrische verwarming (accumulatoren) dient men er op te letten dat deze ’s nachts opgeladen worden. Dit heeft als voordeel dat het goedkoper is in verbruik omdat het nachttarief goedkoper is. Hierbij is de keuze van het apparaat zeer belangrijk in functie van het volume van de te verwarmen ruimte.

2. Conventionele verwarmingstoestellen

Conventionele verwarmingstoestellen verspreiden de warmte rechtstreeks via de lucht. Deze toestellen slaan geen warmte op en koelen rapper af. Deze zijn dan meer geschikt voor in veranda’s  omdat ze hun warmte snel afgeven en enkel verbruiken wanneer je het echt nodig hebt.

3. Infraroodverwarming

Naast accumulatoren plaats ik ook terrasverwarmers.Hier wordt de dag van vandaag veelal voor infraroodstraling gekozen omdat dit stralingswarmte is. De straler dient gericht te zijn naar de plaats waar de personen zullen staan / zitten. Buiten de stralingszone is er weinig of geen warmte waarneembaar.

4. Specifieke verwarming

Verwarming gaat verder dan enkel en alleen ruimtes verwarmen. Je kan ook je buizen voorzien van verwarming deze dienen als vorstbeveiliging bv. in ondergrondse garages. In badkamers kan je een spiegelverwarming steken om condensatie tegen te gaan.